62 / 100

ایمپلنت دندان چیست؟

برخی از افراد به هر دلیلی ممکن است دندان های خود را از دست بدهند. همان طور که در عکس بالا مشخص شده است، ایمپلنت دندان یا فیکسچر در اندازه ریشه دندان آن فرد به جای ریشه از دست رفته قرار می‌گیرد. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی هستند و با دقت بسیار زیادی ساخته می شوند که کاملا طبیعی به نظر برسند.

چه افرادی می توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟

ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی ندارد و هر فردی که قادر به رعایت بهداشت دهان خود باشد، می تواند دندان های خود را ایمپلنت کند. اگر فرد به سن رشد رسیده باشد، می تواند به جای دندانی که از دست داده است از ایمپلنت استفاده کند. به طور مثال شخصی که در سن کودکی دندان دائمی خود را در اثر حادثه ای از دست داده است، می تواند بعد از آن که به سن ۱۶ سال رسید. از ایمپلنت استفاده کند.

ایمپلنت‌های دندانی چگونه کار می‌کنند؟

یک جراح در طول یک عمل جراحی دهان، ایمپلنت دندانی را در فک قرار می‌دهد. هنگامی‌که ایمپلنت بهبود یافت، دندانپزشک یک تاج روی آن قرار می‌دهد. بسته به اهداف بهداشت دهان و دندان، دندانپزشک می‌تواند ایمپلنت‌ها را با تاج، بریج یا پروتز بازیابی کند .

چه کسانی ممکن است به ایمپلنت دندان نیاز داشته باشند؟

افرادی که یک یا چند دندان از دست رفته دارند می‌توانند از ایمپلنت‌ دندان استفاده کنند. در صورت از دست دادن دندان به دلایل زیر ممکن است به ایمپلنت دندان نیاز داشته باشید:

  • حفره (پوسیدگی دندان)
  • شکستگی ریشه دندان
  • دندان قروچه (فشار دادن یا ساییدن دندان‌ها)
  • بیماری لثه
  • آسیب صورت
  • دندان‌های از دست رفته مادرزادی (بدون دندان خاصی متولد شده‌اید)

 

قبل از ایمپلنت‌ دندان په اقداماتی باید انجام داد؟

قبل از عمل ایمپلنت دندان باید:

  • قطع برخی داروها: لیستی از داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید به دندانپزشک خود بدهید. اگر از داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقاد) استفاده می‌کنید، مهم است که به دندانپزشک خود اطلاع دهید. دندانپزشک تصمیم می‌گیرد که آیا نیاز به قطع مصرف داروها قبل از انجام عمل ایمپلنت دارید یا خیر.
  • معاینه و آزمایش: برای معاینه و آزمایش خون به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که هیچ شرایطی وجود ندارد که در موفقیت ایمپلنت اختلال ایجاد شود.
  • عکس CBCT: از این روش زمانی استفاده می‌شود که نمی‌توان عکس دقیق و خوبی با تصویربرداری با اشعه ایکس معمولی گرفت. دندان پزشکان همیشه از رادیوگرافی CBCT استفاده نمی‌کنند. اشعه ایکس این دستگاه کمتر از اشعه ایکس دستگاه تصویربرداری معمولی است. با این حال، می‌تواند تصاویر بهتر را ارائه دهد. این نوع سی تی اسکنر از نوع خاصی از فناوری برای تولید تصاویر سه‌بعدی استفاده می‌کند و می‌توان با آن از ساختارهای دندانی، بافت‌های نرم، مسیرهای عصبی و استخوان در ناحیه جمجمه عکس گرفت.
  • عکس OPG: رادیوگرافی پانورکس یا رادیوگرافی پانورامیک یکی از مرسوم‌ترین رادیوگرافی‌های تشخیصی در دندانپزشکی است. در این نوع رادیوگرافی دندانپزشک می‌تواند کل دندان‌ها واستخوان‌های فک بالا و پائین بیمار را در یک کلیشه ببیند

جراحی ایمپلنت به چند روش انجام می‌شود؟

FERESH SOCKET فوری: یکی از روش‌های جراحی، معروف به ایمپلنت فوری یا یک روزه است. بدین صورت که بلافاصله پس از کشیدن دندان ایمپلنت جایگزین می‌شود.

مرحله‌ای: مدت زمانی که بیمار پس از کشیدن دندان باید برای کاشت ایمپلنت دندان صبر کند، در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در برخی موارد، اگر استخوان فک به اندازه کافی سالم باشد، ممکن است بتوان ایمپلنت دندان را در همان روزی که دندان کشیده شده است، انجام داد. اما در اکثر موارد دندانپزشک به بیمار توصیه می‌‌کند که بین ۳ تا ۶ ماه بعد از کشیدن دندان صبر کند تا این ناحیه به طور کامل بهبودی خود را به دست آورد.

قیمت ایمپلنت

 

قیمت خدمات دندانپزشکی از جمله کاشت ایمپلنت زیاد است. اگر متخصص ایمپلنت، کاشت ایمپلنتی که انجام می‌دهد را ضمانت کند و در صورت شکست ایمپلنت، بدون دریافت هزینه، ایمپلنت دیگری برای شما بکارد، هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد. همین طور در این شرایط باید هزینه‌های جانبی کاشت ایمپلنت مانند پودر استخوان و… را نیز در نظر بگیرید که آیا دندانپزشک قصد دارد برای بار دوم از شما بگیرد یا خیر؟

ایمپلنت های دندانی (جراحی ایمپلنت) به خاطر ظاهر طبیعی و ظرافت آنها شهرت خوبی پیدا کرده اند. بسیاری از این موارد مربوط به پست تیتانیوم است که در جراحی ایمپلنت استفاده می شود. از آنجایی که تیتانیوم رابطه خوبی با استخوان دارد، سلول های جدید رشد می کنند و در طی زمان به ایمپلنت دندانی متصل می شوند. این اتصال آنها را قوی و با دوام می کند.

البته، برای رسیدن به این نقطه باید پروسه جراحی ایمپلنت طی شود. در اینجاست که برخی افراد دچار تردید می شوند. اما جراحی ایمپلنت روشی متداول است که باعث ناراحتی بسیار کمی می شود و در دستان یک دندان پزشک آموزش دیده میزان موفقیت بسیار بالایی دارد.

علاوه بر این زمانی که فاصله‌ی بین این سوراخ‌ها زیاد باشد، با عمل ترمیمی این مشکل برطرف خواهد شد.

بعد از کاشت ایمپلنت دندان چه مراقبت‌هایی لازم است؟

جراح لیست دقیقی از دستورالعمل‌های بعد از عمل را به شما می‌دهد. آن‌ها همچنین برای جلوگیری از عفونت، آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. چندین روش وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر درد و ناراحتی انجام دهید:

  • تمام داروها را دقیقاً مطابق با تجویز پزشک خود مصرف کنید.
  • حداقل به مدت 72 ساعت از ورزش یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. (بالا رفتن ضربان قلب می‌تواند منجر به افزایش درد و تورم شود)
  • با طرف دیگر دهان خود بجوید. (اگر در دو طرف ایمپلنت قرار داده‌اید، برای چند روز غذاهای نرم بخورید و سپس به میزان راحتی خود، غذاهای دیگر اضافه کنید)
  • هر روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
  • محل ایمپلنت را طبق دستور جراح خود تمیز کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید