علت پس زدن ایمپلنت دندان

علت پس زدن ایمپلنت دندان


77 / 100

علت پس زدن ایمپلنت دندان

علت پس زدن ایمپلنت دندان (عدم موفقیت در جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک) می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. مهم‌ترین دلایل شامل عفونت، عدم تراکم کافی استخوان فک، و بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و بیماری‌های لثه هستند. همچنین، تجربه ناکافی دندانپزشک و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند در این امر نقش داشته باشد.

عوامل اصلی پس زدن ایمپلنت:

یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته ایمپلنت دندان است. ایمپلنت یک پایه فلزی داشته که درون استخوان فک قرار می‌گیرد. معمولا جنس آن از تیتانیوم یا زیرکونیوم است. تیتانیوم زیست سازگار بوده و حساسیت به آن بسیار نادر است. اما به دلایل دیگری ممکن است این پایه فلزی در جای خود تثبیت نشود.

میزان موفقیت درمان با ایمپلنت بسیار بالا است و بیشتر افراد از آن راضی هستند. اما حدود ۳% از افراد ممکن است دچار عوارض ایمپلنت شوند. در این افراد به‌مرور علائم پس زدن ایمپلنت ظاهر می‌شود.

برای تثبیت ایمپلنت در استخوان فک دو نوع ثبات اتفاق میفتد. در ابتدا یک ثبات مکانیکی ایجاد شده و بعد از ۳ ماه ثبات ثانویه به نام استئو اینتگراسیون ایجاد می‌شود. با تماس مستقیم، ساختاری و عملکردی بین استخوان فک و پایه فلزی ایمپلنت این نوع ثبات به وجود می‌آید. اما گاهی ممکن است انسجام استخوان با ایمپلنت به مشکل بخورد.

 

عوامل اصلی پس زدن ایمپلنت
عوامل اصلی پس زدن ایمپلنت

از مهم‌ترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 ادامه پیدا کردن درد و ناراحتی و علائم جوش نخوردن ایمپلنت

بعد از قراردادن ایمپلنت در لثه مقداری درد و ناراحتی طبیعی است. شما احتمالا در یک هفته اول درد خواهید داشت. اما اگر این درد در مدت طولانی قطع نمی‌شود یا به‌مرور شدید می‌شود، باید به دندانپزشک اطلاع دهید. به‌ویژه اگر هیچ حادثه‌ای مانند ضربه اتفاق نیفتاده باشد و درد از بین نرود، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است.

 شل شدن ایمپلنت

یکی از علائم پس زدن ایمپلنت شل شدن آن است. ایمپلنت شل می‌تواند به دهان و دندان‌های مجاور آسیب وارد کند. در صورت بروز چنین نشانه‌ای حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید. شل شدن ایمپلنت تحت هیچ شرایطی طبیعی نیست. زمانی که ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد، شما نباید آن را در دهان خود احساس کنید. در واقع ایمپلنت باید مشابه دندان طبیعی شود. اگر آن را دهان خود احساس می‌کنید یا ایمپلنت کمی تکان می‌خورد، باید علت آن بررسی شود.

 مشکل در جویدن یا گاز زدن غذا و جوش نخوردن ایمپلنت

ایمپلنت باید مثل دندان طبیعی باشد و در دهان احساس نشود. اگر هنگام غذا خوردن دچار درد و ناراحتی می‌شوید، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است. همان‌طور که اگر دندان طبیعی هنگام خوردن غذا درد بگیرد، نشانه مشکل در دندان است. درصورتی‌که ایمپلنت زمان جویدن و گاز زدن غذا درد گرفت، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

 التهاب لثه و نشانه های خراب شدن ایمپلنت

التهاب و تورم لثه در روزهای اول بعد از جراحی طبیعی است. اما این مورد نیز در صورت شدید شدن یا تداوم داشتن می‌تواند علامت جدی باشد. معمولا التهاب بیش از یک هفته نشانه عفونت پیچ ایمپلنت است. عفونت در مراحل اولیه با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اما اگر شدت پیدا کند و با تحلیل رفتن لثه بعد از ایمپلنت همراه شود، منجر به پس زدن ایمپلنت شده و حتی می‌تواند در خون جریان پیدا کند. پس این نشانه را باید جدی بگیرید. احتمالا دندانپزشک داروی آنتی‌بیوتیک و دهان‌شویه ضدباکتری تجویز می‌کند.

واکنش آلرژیک و پس زدن پایه ایمپلنت

گاهی اوقات، بدن اشیا خارجی را پس می‌زند. از جمله مواردی مانند پیوند اعضا، پروتزها و دندان‌های جایگزین. اگر حتی سال‌ها پس از جراحی ایمپلنت دندان، درد، التهاب، لرز یا تب را تجربه کردید، ممکن است بدن شما آلیاژ تیتانیوم را رد کند.

در مواقع نادر ممکن است به علت حساسیت به فلز تیتانیوم، ایمپلنت پس زده شود. این واکنش آلرژیک ناگهانی ایجاد شده و شخص دچار علائم زیر می‌شود:

  • ازدست‌دادن حس چشایی
  • تورم اطراف لثه و عفونت ایمپلنت دندان
  • احساس سوزن‌سوزن شدن

فرورفتگی لثه اطراف ایمپلنت

تحلیل بافت لثه می‌تواند به دلیل بیماری لثه، کمبود استخوان یا ایمپلنت نامناسب ایجاد شود. اگر در اطراف ایمپلنت التهاب مشاهده می‌کنید و روکش ایمپلنت به طور غیرطبیعی بلند است، احتمالا دچار تحلیل بافت لثه شده‌اید. اگر دندانپزشک مهارت کافی داشته باشد و ایمپلنت را در جای درست و با زاویه مناسب قرار دهد، احتمال بروز این عارضه کاهش پیدا می‌کند.

 

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟
علت پس زدن ایمپلنت چیست؟

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟

برخی عوامل می‌توانند روی موفقیت درمان با ایمپلنت تاثیر داشته باشند. قیمت ایمپلنت دندان بالا بوده و برخی افراد برای کاهش هزینه ممکن است جراحی را به دندانپزشک کم تجربه سپرده یا از مواد با کیفیت پایین استفاده کنند. اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، احتمال پس زدن ایمپلنت بالا می‌رود. مهم‌ترین دلیل پس زدن ایمپلنت و علت نگرفتن ایمپلنت شامل موارد زیر است:

  • ابتلا به بیماری لثه که منجر به عفونت بافت لثه و استخوان فک می‌شود.
  • سیگارکشیدن احتمال این عارضه را افزایش می‌دهد.
  • کمبود حجم و تراکم استخوان یا ابتلا به بیماری پوکی‌استخوان
  • بیماری‌های زمینه‌ای مانند آرتریت روماتوئید و دیابت
  • مصرف برخی داروها
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • تجربه و دانش کم دندانپزشک و جراح.

اگر هر یک از مشکلات ذکر شده شامل حال شما می‌شود، باید به علائم پس زدن ایمپلنت توجه بیشتری داشته باشید. در صورت بروز هر یک از این نشانه‌ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

درمان پس زده شدن ایمپلنت

نوع درمان تا حد زیادی به مرحله پیشرفت ایمپلنت بستگی دارد. هرچه جذب ایمپلنت بیشتر باشد، بیرون آوردن آن از بافت استخوان سخت‌تر می‌شود و احتمال موفق بودن ایمپلنت کمتر خواهد شد. اغلب پزشک در زمان پس زدن ایمپلنت راه‌حل‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌کند.

دبریدمان موضعی

لازم است با استفاده از ابزارهای خاصی ایمپلنت کاملاً تمیز شود. در حقیقت، جرم‌گیرهای فلزی و آلتراسونیک می‌توانند سطح ایمپلنت را زبرتر کنند و میزان چسبندگی باکتری‌ها را افزایش دهند، البته این تجهیزات تنها می‌توانند در مراحل اولیه پس از ایمپلنت کافی باشند.

درمان‌های ضدعفونت

بر اساس شرایط فرد لازم است تصمیم‌گیری شود که نیاز به استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا تزریقی وجود دارد یا خیر. برای این تصمیم، پزشک باید شرایط دندان‌های باقیمانده در دهان را مورد بررسی قرار دهد. اگر در چند ناحیه مختلف ایمپلنت انجام نشده باشد، اغلب از آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی استفاده می‌شود.

تکنیک‌های جراحی

این تکنیک‌ها محدود به ایمپلنت‌هایی هستند که در نواحی جلویی دهان قرار ندارند. با استفاده از ابزارهای خاصی درمان پس زده شدن ایمپلنت انجام می‌شود، البته گاهی اوقات این جراحی‌ها می‌توانند باعث نفوذ باکتری‌ها و ایجاد عفونت ایمپلنت شوند. حتماً باید جراحی و درمان ایمپلنت پس زده شده زیر نظر افراد متخصص انجام شوند.

جایگزینی ایمپلنت دندان

رون آوردن ایمپلنت عوارض جدی را روی حجم استخوان درون فک بر جای می‌گذارد. در حقیقت، نه تنها ایمپلنت‌های ناموفق می‌توانند باعث ذوب شدن بافت استخوان شوند، بلکه حجم خود ایمپلنت نیز مشکل‌ساز می‌شود. جایگزینی ایمپلنت دندان با همان نوع از ایمپلنت می‌تواند خطرات مشابهی را به همراه داشته باشد و حتی گاهی ریسک بالاتری دارد. در برخی شرایط، نیاز به بالا بردن سینوس یا پیوند استخوان وجود دارد.

ایمپلنت دندان روشی است که برای جایگزین دندان کشیده شده استفاده می‌شود. این جراحی شانس موفقیت بسیار بالایی دارد، اما نباید احتمال شکست این عمل را نادیده گرفت. از این رو، پس زدن ایمپلنت یکی از مشکلاتی است که احتمال دارد با آن مواجه شوید. این اتفاق دلایل متعددی دارد که یکی از مهم ترین دلایل پس زدن ایمپلنت عدم تبحر کافی دندانپزشک شما است. با مراجعه به مرکز دندانپزشکی دکتر سیمین محمدزاده که یک مرکز ایمپلنت در شرق تهران است و انجام ایمپلنت توسط متخصصان این مرکز شانس موفقیت ایمپلنت خود را تا حد زیادی افزایش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید