12 / 100

مراقبت‌های بعد از عصب کشی دندان

مراقبت های فوری: بلافاصله پس از عصب دندان و ناحیه اطراف آن در اثر بیهوشی بی حس می شود. مهم است که تا زمانی که بی حسی از بین برود از جویدن آن سمت دهان خودداری کنید تا از گاز گرفتن تصادفی زبان یا گونه خود جلوگیری کنید.

مدیریت درد: کمی ناراحتی پس از کاهش بی حسی طبیعی است. مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به مدیریت این درد کمک کنند. اگر درد شدید است، با دندانپزشک خود تماس بگیرید، زیرا ممکن است داروهای مسکن قوی تری برای شما تجویز کند.

بهداشت دهان و دندان: تمیز نگه داشتن ناحیه بسیار مهم است. شما باید به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دندان های خود به طور معمول ادامه دهید، اما در اطراف دندان آسیب دیده به آرامی رفتار کنید تا از تحریک آن جلوگیری کنید. از استفاده از دهانشویه های حاوی الکل خودداری کنید زیرا می توانند باعث خشکی و تحریک شوند.

عادات خوردن و آشامیدن: در چند روز اول پس از کانال ریشه از غذاهای نرم استفاده کنید. از غذاهای سفت، ترد یا چسبناکی که می‌توانند پر شدن موقت را از بین ببرند یا ناحیه را تحریک کنند، خودداری کنید. همچنین توصیه می شود بلافاصله پس از عمل از نوشیدنی های گرم خودداری کنید زیرا می توانند تورم را افزایش دهند.

استراحت: در حالی که می‌توانید روز بعد از عمل به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهید، بهتر است برای کاهش خونریزی و تورم، چند روز از فعالیت‌های شدید خودداری کنید.

قرار ملاقات های بعدی: برای قرار ملاقات بعدی برای پر کردن یا روکش دائمی دندان، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این برای محافظت از دندان در برابر آسیب بیشتر و بازگرداندن آن به عملکرد کامل بسیار مهم است.

عوارض احتمالی بعد از عصب کشی دندان

درد مداوم: مقداری درد بعد از کانال ریشه طبیعی است، اما اگر درد بیش از چند روز ادامه یابد یا بدتر شود، می‌تواند نشانه‌ای از عوارضی مانند عفونت یا از دست دادن کانال باشد که درمان نشده است.

تورم: تورم خفیف طبیعی است، اما اگر تورم قابل توجهی را تجربه کردید، به خصوص اگر به صورت یا گردن شما سرایت کند یا اگر همراه با تب باشد، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

واکنش آلرژیک: برخی افراد ممکن است نسبت به مواد مورد استفاده در کانال ریشه یا داروهای تجویز شده واکنش آلرژیک داشته باشند. علائم می تواند شامل خارش، کهیر و در موارد شدید، مشکل در تنفس باشد. اگر مشکوک به واکنش آلرژیک هستید، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

شکستگی دندان: دندانی که کانال ریشه را پشت سر گذاشته است شکننده تر و مستعد شکستگی است. تا زمانی که دندان به طور کامل با روکش ترمیم نشده است از جویدن غذاهای سفت در سمت درمان شده خودداری کنید.

عفونت مجدد: اگر مواد مهر و موم خراب شود یا ترمیم روکش و دندان به موقع کامل نشود، باکتری می تواند دوباره وارد دندان شود و باعث عفونت جدید شود.

نظارت بر علائم شما پس از عصب کشی و پیروی از دستورالعمل های دندانپزشک برای مراقبت های پس از آن می تواند به طور قابل توجهی خطر عوارض را کاهش دهد و بهبودی آرام را تضمین کند. اگر متوجه علائم غیرعادی شدید یا اگر چیزی درست نیست، در تماس با متخصص دندانپزشکی خود تردید نکنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید