12 / 100

مراقبت‌های لازم بعد از روکش دندان

روکش دندان که به عنوان تاج دندان هم شناخته می‌شود برای حفظ و نگهداری از دندان آسیب دبده یا ضعیف شده به کار رفته می‌شود. این روکش‌ها شخصی سازی می‌شوند و به عنوان یک کاور بر روی دندان قرار می‌گیرند تا ظاهر، عملکرد و قدرت دندان را بالا ببرند. روکش دندان نقش حیاتی را در حفظ سلامت دهان و جلوگیری از مشکلات بیشتر ایفا می‌کنند.

یکی از دلایل ابتدایی که چرا باید از روکش دندان مراقبت کرد محافظت از ساختار زیرین دندان است. روکش‌ها معمولا در اطراف دندان‌هایی که به دلیل پوسیدگی، شکستگی یا دیگر آسیب‌ها ضعیف شده‌اند؛ قرار می‌گیرند. با کاور کردن دندان توسط روکش، قدرت و محافظت بیشتری برای دندان ایجاد می‌شود و از نابودی احتمالی دندان و از دست رفتن آن جلوگیری می‌شود. مراقبت صحیح از روکش دندان به حفظ یکپارچگی دندان‌ زیرین و افزایش طول عمر دندان کمک می‌کند.

یکی دیگر از جنبه‌های مراقبت از روکش دندان حفظ بهداشت خوب دهان است. درست مانند دندان‌های طبیعی، روکش دندان هم اگر به خوبی تمیز نشود می‌تواند پلاک و باکتری را جمع کند. اگر دندان‌ها به خوبی تمیز نشوند منجر به بیماری لثه، پوسیدگی در اطراف روکش دندان و دیگر مشکلات سلامت دهان می‌شود. به طور منظم مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهان‌شوی آنتی باکتریال می‌تواند به جلوگیری از تجمع پلاک کمک کرده و هم سلامت روکش دندان و هم دندان‌های مجاور را حفظ کند.  

از طرفی مراقبت از روکش دندان بعد از عصب کشی دندان شامل داشتن عادت‌های غذایی سالم و دوری کردن از غذاهایی می‌باشد که به روکش دندان آسیب می‌زنند. غذاهای سفت، چسبناک و غذاهایی که نیازمند جویدن زیاد هستند فشار زیادی را بر روی روکش دندان اعمال می‌کنند و سلامت آن را به خطر می‌اندازند. بیماران باید در هنگام غذا خوردن از غذاهای سفت یا جویدن اجسام سفت خودداری کنند.  به علاوه از عادت‌هایی مانند ناخن جویدن، جویدن یخ یا استفاده از دندان به عنوان ابزاری برای باز کردن در اجسام هم باید دوری کرد.

چک آپ‌های منظم و تمیز کردن‌های حرفه‌ای دندان مانند بروساژ دندان از مراقبت‌های حیاتی بعد از عصب کشی و روکش دندان هستند. با ارزیابی وضعیت دندان‌ها و جرم گیری پلاک و تارتار از اطراف روکش دندان برداشته شده و ریسک ابتلا به پوسیدگی یا بیماری لثه کاهش پیدا می‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید